Zoneterapi

Om Zoneterapi

Zoneterapi er en behandlingsmetode, hvor en terapeut med trykpåvirkninger ét sted på kroppen søger at forbedre funktionen et andet sted.

Hvordan virker zoneterapi?
Zoneterapi bygger på en teori om, at fødder og hænder kan opdeles i zoner, hvor hver af kroppens dele er forbundet med en zone på fødderne – såkaldte ’reflekszoner’. 

Vigtige zoner på kroppen stimuleres og på den måde fjernes energiblokeringer.
Det betyder, at impulser i nervesystemet øges, kredsløbet og immunforsvaret styrkes, og lymfe- og affaldsstoffer drænes væk.

Ved at behandle reflekszonerne med massage og forskellige former for tryk, kan man  påvirke organerne og dermed kroppens helbred og velvære. Og behandlingen styrker samtidig menneskets selvhelbredende kræfter.

Den mest udbredte form for zoneterapi er fodzoneterapi, men der findes også zoner i f.eks. ørerne, ansigtet på hænderne og kroppen.

Kan jeg få tilskud til behandling?
De fleste sundhedsforsikringer og Sygeforsikringen “danmark” giver tilskud til zoneterapi og akupunktur udført af RAB-registrerede terapeuter.

Skal jeg have en henvisning?
Nej, du kan kontakte os direkte og aftale en tid. Nogle sundhedsforsikringer kræver lægeanbefaling. Spørg dit forsikringsselskab.

Hvad kan zoneterapi hjælpe på?
Uanset hvilken lidelse, du har, kan zoneterapi hjælpe. Terapien er også god, hvis du vil vedligeholde et godt helbred. Zoneterapi bruges til at lindre akutte symptomer eller kroniske lidelser og til at forebygge.

Hvor mange gange skal jeg behandles?
Du skal regne med mindst 2-3 behandlinger for at støtte kroppens samspil med den zoneterapeutiske påvirkning. Komplekse tilstande kan strække sig længere og kræve op til 10-12 behandlinger eller flere. Det afhænger af, om du kommer med noget akut eller en kronisk sygdom.

.

Historien bag zoneterapi

Zoneterapiens oprindelse er noget uklar. Amerikanerne hævder, at det stammer fra Europa, mens europæere peger på, at Afrika og Asien er hjemstederne for zoneterapi.

Der er dog enighed om, at det er den amerikanske læge, William Fitzgerald, er grundlægger af den zoneterapi, vi kender i dag. Fitzgerald havde hørt, at indianerne havde en gammel tradition for at behandle deres syge på fødderne.

Sammen med en gruppe kolleger undersøgte Fitzgerald de fodpunkter, som indianerne mente havde en virkning, og satte dem i system.

Fitzgerald fandt frem til, at tryk og massage af fodpunkterne og punkter andre steder på kroppen kunne påvirke andre dele af kroppen og få smerter til at gå væk.

Reflekszonerne opstod
I 1930’erne videreudviklede den amerikanske massøse Eunice Ingham Fitzgeralds ideer.

Ingham koncentrerede sig om føddernes reflekszoner, og sammen med Fitzgerald udformende hun en teori om, at zoner på fødderne afspejler organernes tilstand.

Ingham lavede kort over fødderne, hvor de forskellige organers reflekszoner er indtegnet. Disse kort bruges stadig i dag.

Zoneterapien kommer til Europa
Det var den tyske sygeplejerske og massør Hanne Marquardt, som udbredte zoneterapien i Europa. I 1960’erne arbejdede Marquardt som elev hos Ingham i USA. Siden tog hun sin viden med til Europa, hvor hun startede kurser og skoler i zoneterapi.

Via Marquardt begyndte zoneterapi at blive kendt i Danmark i løbet af 1970’erne.

Skip to content